" Δέσμευση ή παραίτηση"  (Από όνειρα-στόχους & κορυφές της ζωής μας) - Γιώργος Αλέξης Μεγαλύτερη προβολή

" Δέσμευση ή παραίτηση" (Από όνειρα-στόχους & κορυφές της ζωής μας) - Γιώργος Αλέξης

5212008801021

Νέο προϊόν

11,98€

Άλλες πληροφορίες

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑΣGeorge21, «Από τις κορυφές της ζωής μας»
Μέσα από την πολύτιμη συγγραφική αυτή κατάθεση ψυχής του Γιώρ-γου Αλέξη, διακρίνουμε την στόφα του Πρωταθλητού, που η γκάμα του σε επιδόσεις είναι μεγάλη: από μηδέν μέχρι άριστα!.. Αφού κατάφερε να διαχειριστεί τον εαυτό του... να ξεπεράσει τις όποιες ανασφάλειές του με αφοπλιστική ειλικρίνεια αναφέρει τις ήττες και τις επιτυχίες του στην ζωή.Αγωνίσθηκε σκληρά στο παρελθόν... αγωνίζεται, σήμερα εν μέσω της παρούσας αυτής οικονομικής κρίσεως που περνάει η ελληνική κοι-νωνία, μετατρέποντας την κρίση σε χρυσή ευκαιρία, και θα αγωνίζεται στο μέλλον πεισματικά βάζοντας διαρκώς και νέους στόχους στον ορί-ζοντά του «σαν έτοιμος από καιρό» να αντιμετωπίσει τις νέες προκλή-σεις με σθένος και δυναμισμό, υπομένοντας και επιμένοντας να σκαρ-φαλώνει σε νέες κορυφές με τον ίδιο πάντα αμείωτο ζήλο... και το βι-βλίο αυτό είναι μία από τις κορυφές του!..Ως γνήσιος Έλληνας αφού αγωνίστηκε στον Αθλητικό στίβο και έ-τρεξε τον δικό του Μαραθώνιο στη ζωή, διδασκόμενος από τις εμπειρί-ες, και τα βιώματά του,  επηρεαζόμενος από τις μελέτες και τις έρευνες παλαιών και σύγχρονων στοχαστών, επέστρεψε στην δική του Ιθάκη, θέλοντας να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και την φιλοσοφία που απε-κόμισε μέχρι σήμερα. Και αυτό το βιβλίο είναι μόνο η Αρχή!..Γι’ αυτόν, όπως λέει και ο Peter Cox, Tο όνειρο είναι το παν. Γνωρίζει ως αθλητής ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον. Αρκεί να το βάλει στο μυαλό του και μετά απλά το κάνει, και το κάνει τώρα!..Δεσμεύει τον εαυτό του και αφοσιώνεται στον στόχο του α-σκού­μενος διαρκώς και μη παραιτούμενος από τις δυσκολίες που αντι-μετωπίζει στην πορεία του. Η τελειότητα υπάρχει μόνο στα λεξικά και όχι στη ζωή. Η ζωή είναι πάντα μετ’ εμποδίων. Έχει όμως επίγνωση, ότι έχει την επιλογή να αντιδράσει στα ερεθίσματα που δέχεται.  Όσο υψη-λά και εάν είναι τα εμπόδια γνωρίζει ως βετεράνος αθλητής, ότι με καλή τεχνική αυτά υπερπηδώνται με ευκολία και το νήμα είναι ελεύθερο... σταθερά μπροστά του στον τερματισμό και τον περιμένει!..Ο ανταγωνισμός τον συναρπάζει και η υπεροχή που του δίνει η α-σφάλεια και η ελευθερία του νου με την δική του προσωπική ευθύνη αυτοδιαχειρίζεται και αυτοηγείται της προσωπικότητάς του για την κατάκτηση οιασδήποτε κορυφής, που έχει επιλέξει!..Ως νοήμον άτομο προσπάθησε να κατανοήσει τον άνθρωπο και την ανθρώπινη φύση και συγχρόνως να αναπτύξει την επιδεξιότητά του στην επικοινωνία που είναι το Α και το Ω των προσωπικών και επαγ-γελματικών του σχέσεων, διαχειριζόμενος σωστά τον χρόνο του.  Έτσι, και με το παρόν βιβλίο επικοινωνεί με τον αναγνώστη, τον καθοδηγεί, τον προτρέπει να προβεί στην αυτοκριτική του και να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, χωρίς φόβο και πάθος, στηριζόμενος στις εμπειρίες του, στις μελέτες του και στην δίψα του για δημιουργία.Ό,τι δεν διδάχθηκε στο Σχολείο... του το δίδαξε η ζωή. Έμαθε να ΕΙ-ΝΑΙ... και να ΑΛΛΑΖΕΙ... χρησιμοποιώντας το συνειδητό και το υποσυ-νείδητό του κάνοντας επανεκκίνηση-Restart, όπου και όποτε οι ανά-γκες και οι συνθήκες το απαιτούσαν!..
Με το ανά χείρας «βιβλίο-οδηγό ζωής», που ευχόμεθα να μην λείπει από καμιά βιβλιοθήκη, συμπληρώνεται ένα ακόμη κενό της Ελληνικής βιβλιογραφίας.Σοφία Φραγκούδη-ΒογιατζήΔημοσιολόγοςΕπιμελήτρια της  Έκδοσης
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΚΡΙΤΙΚΕΣ
1. Το βιβλίο ΔΕΣΜΕΥΣΗ Ή ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Γιώργου Αλέξη, δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αρχίσει την εσωτερική αναζήτηση και διαδρομή μέσα του. Ακολουθεί ένα τρόπο, με παραδείγματα και εμπειρία άλλων συγγραφέων –ηγετών, καθώς και προσωπικές του εμπειρίες. Κάνει έτσι απλή την απόφαση για αλλαγή, δίνοντας μια δυνατή πίστη στον καθένα, ότι μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο, αρκεί να μην παραιτηθεί από το όνειρο και τον στόχο του. ( Σάκης Κατζακόλης-Σχολικός σύμβουλος Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, συγγραφέας).2. " Ένα βιβλίο επίκαιρο και καλά τεκμηριωμένο, ενσωματώνει τη γνώση και την προσωπική εμπειρία του συγγραφέα, παραθέτοντας παραδείγματα και άλλων, επιτυχημένων ανθρώπων. Με ευχάριστο τρόπο, μεταδίδει το μήνυμα της ανάγκης για εσωτερική αναζήτηση και καθοδηγεί τον αναγνώστη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, στο ξεπέρασμα των φόβων του και στις απαραίτητες αλλαγές προ-κειμένου να βαδίσει με πίστη στον δρόμο της πραγματοποίησης του ονείρου του". Λήδα Ζαμπετάκη, εκπαιδευτικός (Σχολικός σύμβουλος Β΄/θμιας Εκπαίδευσης).3. Αυτά που έχουμε κάνει ανήκουν στο παρελθόν (που δεν μπορούμε πια να αλλάξουμε) και το μέλλον μας είναι αυτό που χτίζουμε σήμερα. Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού επισημαίνει ότι το σήμερα είναι στα χέρια μας και ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε μια καινούρια αρχή. Αρκεί να το θέλουμε πραγματικά. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά και τα πράγματα ποτέ δεν έχουν πάει πολύ μακριά. Το βιβλίο αυτό θα μας βοηθήσει να σπάσουμε τα δεσμά του ίδιου του εαυτού μας, να χαράξουμε μια καινούργια πορεία και επιτέλους να ξεφύγουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.Δημήτριος Τηλαβερίδης, εκπαιδευτικός (Σχολικός Σύμβουλος Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης)

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές πελατών προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

" Δέσμευση ή παραίτηση"  (Από όνειρα-στόχους & κορυφές της ζωής μας) - Γιώργος Αλέξης

" Δέσμευση ή παραίτηση" (Από όνειρα-στόχους & κορυφές της ζωής μας) - Γιώργος Αλέξης